Auguste

Pop duo iz Zagreba

Auguste su pop duo iz Zagreba.

Gordana Marković i Ivana Lulić dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste zajednički stvaraju glazbu od 2012. godine!

 

Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljeni pop, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare. Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu, a s dolaskom bubnjara Jerka Jurina, Tomislava Leke na klavijaturama, Marka Radića na bas gitari te Gordana Dragića na električnoj gitari, Auguste su ušle u novu fazu autorskog stvaranja. Ogoljeni pop zamijenjen je bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre gdje nimalo ne bježe od pitkog, ali ženstvenog popa.

 

Ime Auguste preuzimaju od Louisa Armstronga i njegove pjesme ''What a Wonderful World'' napisane 16. augusta 1967., a koja je prva u njihovoj izvedbi zazvučala kao glazba kakvu su i same oduvijek htjele pisati i izvoditi. Jednostavna, zvučna, lako pamtljiva, a opet ozbiljna...

 

Do kraja godine, odlučne u izvođenju Auguste pjesama, napisale su prvu pjesmu - ''Ona'' i krenule surađivati s producentom Tomislavom Šuškom. Debitantski singl je polučio veliki uspjeh, a Auguste su još objavile singlove ''Magla'', ''Budiš more'', ''Sjajim'' koji su se također pronašli na HR TOP 40 najslušanijih singlova u zemlji. Uslijedile su ''Tražiš neki razlog'' kojom su suvereno ušle u jazz vode, te obrada pjesme Drage Diklića ''Sad si tu'' koja je objavljena na kompilaciji ''Zimzeleno a novo 2''.

 

Na prvom albumu ''Sve što je nekada bilo važno'', objavljenom 2015. godine, Auguste uz kantautorski pop koketiraju s jazzom, indie folkom, ali i njeguju retro izričaj. 


Iza sebe broje nastupe na Terraneu, Superuhu, Ferragosto JAM-u, Medvedgradskim glazbenim večerima, Špancirfestu i RockOffu, a bile su i finalistice HR Demo kluba 2014. Osvojile su nominaciju za Porin 2016. u kategoriji Novi izvođač godine, a videospot Marcelle Zanki za pjesmu ''Ruke'' ove je godine ušao u uži izbor za najbolji spot godine na Split spot festivalu.

AUGUSTE su:
Gordana Marković
Ivana Lulić

Prateći bend:
Jerko Jurin, bubanj
Mihael Kurjančić, klavijature
Marko Radić, bas gitara